Loading Events

Training & Events

Zinvol samenwerken

Radical Collaboration is er voor iedereen die de persoonlijke effectiviteit in samenwerken wil vergroten en een cultuur van vertrouwen wil leren scheppen in het team. De methode werd internationaal getest op effectiviteit in organisaties als onder andere NASA en Harvard University.  Beschrijving Om op lange termijn succesvol te zijn als organisatie, moet je de vaardigheden hebben […]

16-18 February 2022

Location

Bedrijvencentrum De Punt

Kerkstraat 108
Gentbrugge,
+ Google Map
Language
Dutch

Content

February 16 @ 09:00 February 18 @ 17:00

Radical Collaboration is er voor iedereen die de persoonlijke effectiviteit in samenwerken wil vergroten en een cultuur van vertrouwen wil leren scheppen in het team. De methode werd internationaal getest op effectiviteit in organisaties als onder andere NASA en Harvard University. 

Excl. BTW
Kerkstraat 108
Gentbrugge,
+ Google Map

Beschrijving

Om op lange termijn succesvol te zijn als organisatie, moet je de vaardigheden hebben om te bouwen aan duurzame (werk)relaties. Het managen van je eigen defensiviteit en die van anderen is de hoofdsleutel om problemen op te lossen en productief samen te werken. Het zijn praktische vaardigheden die je kan leren. 

Defensiviteit wordt getriggerd door (vaak onbewuste) angsten. Allemaal willen we ons in zekere mate competent voelen, erbij horen en betekenis hebben in een groep. Als dat in het gedrang komen, dan treden allerhande defensiviteitsreacties op (bv kritisch zijn, in weerstand komen, werkverslaving, geen feedback durven geven, humor, …). Defensiviteit verspreidt zich als een virus doorheen een team, we komen in een rode of roze zone. Het is volledig menselijk en iedereen wordt wel eens defensief. Hoe sneller we dat bij onszelf en in het team herkennen, hoe sneller we ernaar kunnen handelen. Het goede nieuws is dat je vaardigheden kan leren om te bouwen aan een ‘groene’ cultuur, waar mensen open staan voor feedback, nieuwe ideeën durven aanbrengen en kunnen omgaan met verandering. Een cultuur van openheid en vertrouwen als basis voor innovatie.

Agenda

  • Zelfbewustzijn: Je bent je bewust van je eigen patronen die samenwerking in het gedrang brengen en wat je kan doen om die om te draaien.
  • Teambewustzijn: Je herkent toxische werkomgevingen en de impact ervan op individu en organisatie. Je herkent persoonlijke voorkeuren en stijl van jezelf en anderen en leert hoe je kan omgaan met de verschillen.
  • Leiderschapsvaardigheden: Je kan op een professionele manier een sfeer van vertrouwen opbouwen en zo elke samenwerking tot een hoger niveau tillen.
  • Omgaan met conflict: Je leert vaardigheden om te onderhandelen en problemen op te lossen.
  • Intervisiemoment: om leerresultaten te verduurzamen

Inbegrepen

  • 3 dagen opleiding (9u30 – 17u)
  • Werkboek t.w.v. 130€
  • 1 online intervisiemoment na de opleiding
  • Versnaperingen, koffie, water en thee

Niet inbegrepen: lunch

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaande pagina:
https://www.zinvolsamenwerken.be/radical-collaboration

Teacher(s)

Tine Willemyns

16-18 February 2022

Location

Bedrijvencentrum De Punt

Kerkstraat 108
Gentbrugge,
+ Google Map
Language
Dutch

This training in-house in your company?

Contact us and we'll be glad to discuss the options.