Loading Events

Training & Events

Sociocratie 3.0 Verdiepingsdag

Verdiep je begrip van S3, leer alle kneepjes van het vak en krijg antwoord op jouw praktische vragen.

22 November 2021

 795 excl. VAT

 995

(This is an early bird price - available until 22/10/21)

Location

Spoor 18

Stationsstraat 55
Mechelen, 2880 Belgium
+ Google Map
Language
Dutch

Content

22/11/2021 @ 08:00 17:30

Description

Gingen jij en je team al aan de slag met de technieken en principes van Sociocraie 3.0? Misschien experimenteerde je met consent besluitvorming, of hielpen domeinen, rollen en kringen jullie om effectiever samen te werken? Of gebruik je drivers om doelen of spanningen helder te krijgen, te prioriteren en te beantwoorden? Wie weet organiseerde je zelfs een peer review om te groeien in je rol of als team?

Wat je ook probeerde, we hopen dat jij en je team al de vruchten mochten plukken van jullie S3-experimenten! En tegelijkertijd merken we bij onszelf en onze klanten dat het groeien naar meer effectiviteit, wendbaarheid en menselijkheid een boeiende ontdekkingsreis is die voorturdend nieuwe vragen en uitdagingen triggert. Om steeds de juiste volgende stappen in jouw team of organisatie te kunnen zetten, is het heel belangrijk om jezelf te blijven voeden en inspireren rond het in de praktijk brengen van de S3-patronen en -principes. Daarom organiseren we regelmatig deze verdiepingsdagen, waar jij met al jouw specifieke vragen en uitdagingen terecht kan.

Deze verdiepingsdag veronderstelt voorkennis en/of ervaring met S3 en combineert theorie, oefeningen en reflectie om jouw begrip én bekwaamheid verder te vergroten. Welke specifieke thema’s of S3-patronen aan bod komen, bepaal jij vooraf zelf samen met de andere deelnemers. Door vanuit de concrete vragen en uitdagingen van de deelnemersgroep te vertrekken, wordt elke verdiepingsdag op maat ontwikkeld en zorgt hij dus voor een maximaal leereffect.

Deze opleiding wordt gefaciliteerd door Jef Cumps, één van de meest ervaren S3-coaches en trainers wereldwijd, en auteur van het boek “Sociocratie 3.0: De businessnovelle die het beste uit mens en organisatie haalt.” Deze opleiding wordt beperkt tot 12 deelnemers om te verzekeren dat ieders vragen voldoende beantwoord raken en de juiste leeromgeving ontstaat.

Wil je op een persoonlijke en boeiende manier aan de slag rond jouw vragen en uitdagingen? Wil je samen met Jef en andere ervaren S3-gebruikers de theorie verdiepen, patronen en facilitatie oefenen en ervaring delen? Dan is deze opleiding voor jou de ideale manier om S3 verder te verankeren binnen je organisatie of team(s).

Voorbereiding

Om deze verdiepingsdag mogelijk te maken is het nodig dat alle deelnemers kennis van en/of ervaring met Sociocratie 3.0 hebben. (Zie onder voor de specifieke vereisten.) Verder zullen we als voorbereiding van deze opleiding vragen om jouw concrete ervaringen, vragen en uitdagingen te delen met de trainer en andere deelnemers. Op die manier wordt een programma op maat van de groep uitgewerkt. Afhankelijk van het programma wordt nog maximaal 1u individuele voorbereiding (inlezen, oefening, …) gevraagd om de opleidingstijd maximaal te benutten.

Agenda

De specifieke inhoud van deze opleiding ligt niet vast, maar wordt vooraf bepaald op basis van jouw concrete vragen en uitdagingen. Topics die typisch behandeld kunnen worden in deze training zijn onder andere:

 • Verdieping rond detecteren van spanning en formuleren van drivers
 • Organisatiestructuur ontwikkelen: domeinen, rollen, kringen, koppelingen, afgevaardigden en meer complexe organisatiestructuren
 • Rol van de delegator in S3 en in een verandertraject
 • Navigeren via spanning
 • Zelfsturing, zelforganisatie, en effectief omgaan met operations en governance
 • Organiseren en faciliteren van goeie governance en operations meetings
 • Iteratief-incrementeel ontwikkelen van diensten en producten
 • Cocreatie van voorstellen
 • Rolselectie, en ook selectie en samenstelling van teams
 • Verdieping en facilitatie van consent besluitvorming en het integreren van bezwaren
 • Persoonlijke en team-ontwikkeling met behulp van oa peer review
 • Artful participation en de kunst van effectief samenwerken
 • De rol van leiders en managers in S3, hoe omgaan met controle en sturing versus autonomie
 • Het praktisch introduceren van S3-patronen en -principes in teams en organisaties
 • Verandertrajecten en hoe deze aanpakken volgens de S3-principes
 • Faciliteren van effectieve vergaderingen en het voortdurend verbeteren ervan

Tijdens deze dag kunnen ook vragen en onderwerpen aan bod komen die gelinkt zijn aan Sociocratie 3.0. Enkele voorbeelden daarvan:

 • Verschil en overeenkomst tussen S3, Holacracy, klassieke sociocratie, fluide organisaties, etc.
 • Hoe en welke Agile technieken en frameworks (Scrum, Kanban, SAFe, LeSS, … ) combineerbaar zijn met S3
 • Links met tools als Verbindende communicatie, Art of Hosting, Deep Democracy, Teal, Liberating Structures, etc.
 • Persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn van lichaam, emoties, behoeften en onze (overlevings)patronen

Learning objectives

Na het volgen van deze opleiding:

 • Ontwikkelde je een diepgaande kennis en begrip rond de S3-principes en specifieke patronen en kan je deze ook succesvol vertalen naar je team(s) en organisatie.
 • Kreeg je antwoorden op jouw concrete vragen, zodat je team een boost krijgt in zijn verdere groei.
 • Werd je geïnspireerd en won je vertrouwen uit de ervaringen die door de deelnemers en trainer werden gedeeld.
 • Leerde je in een meta-positie staan ten opzicht van je eigen S3-ervaringen, zodat je in de toekomst veel beter zelf de juiste antwoorden vindt en volgende stappen neemt samen met je team.
 • Bouwde je een relatie op met andere S3-gebruikers en hun organisaties, zodat jullie ook na deze opleiding elkaar verder kunnen ondersteunen.

Target audience

Deze opleiding is ontworpen voor iedereen die reeds ervaring opdeed met S3 in de praktijk en die zijn of haar ervaring verder wenst te verdiepen. Er is geen minimale hoeveelheid of type ervaring vereist. Zodra je aan de slag bent gegaan met S3-patronen in je gezin, team of organisatie, is dit voldoende.

We verwachten wel dat je een basiskennis opdeed over Sociocratie, zodat de meeste elementaire patronen en begrippen gekend zijn. In het ideale geval volgde je één van de volgende opleidingen bij iLean of elders:

 • Growing organisational Agility with Sociocracy 3.0 – Practitioner Level 1
 • Op weg naar zelfsturing: Sociocratie 3.0 in de praktijk’

Ook zonder één van deze opleidingen gevolgd te hebben, kan je deelnemen op voorwaarde dat je op een andere manier het nodige begrip van S3 ontwikkelde. Misschien volgde je een andere opleiding, las je veel over S3 of leerde je al doende S3-principes en -patronen kennen doordat jouw team of organisatie ermee aan de slag ging. Contacteer ons in

dat geval even zodat we jouw basiskennis kunnen evalueren.

KMO-portefeuille

Voor deze training kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille. Indien je KMO-portefeuille wil gebruiken, vermeld je dit in het veld ‘Opmerkingen’ bij je inschrijving.

Budget

Wanneer je graag aan deze training wil deelnemen, maar de prijs is buiten jouw bereik of te hoog voor de waarde die je hieraan koppelt, contacteer ons dan gerust om te onderzoeken wat mogelijk is. We willen ervoor zorgen dat de kostprijs voor niemand een barrière is om deel te nemen aan een Sociocratie 3.0 training.

€795 – €995 Price

+32 3 443 12 03

View Organizer Website

Stationsstraat 55
Mechelen, 2880 Belgium
+ Google Map
View Venue Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
S3 verdiepingsdag – standard ticket – 22/11/2021
995
17 available
S3 verdiepingsdag – early bird ticket – 22/11/2021
795
17 available

Teacher(s)

Jef Cumps

Let’s together unleash the full potential of people and the organisation!

 • Inspiring keynote speaker
 • Seasoned trainer and facilitator
 • Leadership coach
 • Author of ‘Sociocracy 3.0 – The novel’
 • Co-founder of ILean

Keywords

Agile leadership - Holacracy - Non-violent communication - Organisational change - Personal growth - Self-management - Sociocracy 3.0 - Teal

FAQ

Kan ik de ‘KMO portefeuille’ gebruiken voor deze training?

Ja, dat kan. Als u de ‘KMO-portefeuille’ wilt gebruiken, kunt u dat tijdens uw inschrijving aangeven.
Wij zullen u daarna verdere instructies bezorgen.
De factuur zal opgestuurd worden door onze collega Kristine van Learnia, een zusterbedrijf van iLean dat instaat voor de KMO-portefeuille.
Van uw kant is het belangrijk dat u deze opleiding ook registreert op het platform van de ‘KMO-portefeuille’ en u kan daarvoor het volgende nummer gebruiken: DV.O211905

Wat als deze opleiding te duur voor me is?

Wanneer je graag aan deze training wil deelnemen, maar de prijs is buiten jouw bereik of te hoog voor de waarde die je hieraan koppelt, contacteer ons dan gerust om te onderzoeken wat mogelijk is. We willen ervoor zorgen dat de kostprijs voor niemand een barrière is om deel te nemen aan deze waardevolle training.

22 November 2021

 795 excl. VAT

 995

(This is an early bird price - available until 22/10/21)

Location

Spoor 18

Stationsstraat 55
Mechelen, 2880 Belgium
+ Google Map
Language
Dutch

This training in-house in your company?

Contact us and we'll be glad to discuss the options.