Loading Events
  • This event has passed.

Training & Events

S3 Meetup ‘Consent besluitvorming’

Beslissen in consent zorgt voor wijzere en gedragen besluiten. Het basisprincipe erachter is gelijkwaardigheid: zij die de impact voelen beslissen mee. Dat betekent dat alle wijsheid in de groep benut wordt, alle perspectieven uitgenodigd zijn en mogelijke bezwaren en bezorgdheden actief bevraagd worden. Maar Consent Besluitvorming is zonder twijfel het moeilijkste patroon uit het Sociocratie […]

30 September 2021

Location

BorGerHub

Turnhoutsebaan 92
Antwerpen, 2140 Belgium
+ Google Map
Language
Dutch

Content

30/09/2021 @ 19:30 21:30

Beslissen in consent zorgt voor wijzere en gedragen besluiten. Het basisprincipe erachter is gelijkwaardigheid: zij die de impact voelen beslissen mee. Dat betekent dat alle wijsheid in de groep benut wordt, alle perspectieven uitgenodigd zijn en mogelijke bezwaren en bezorgdheden actief bevraagd worden.

Maar Consent Besluitvorming is zonder twijfel het moeilijkste patroon uit het Sociocratie 3.0 menu om te faciliteren. Veel oefenen en afkijken is de beste manier om het goed onder de knie te krijgen. Daarom creëren we in deze live Meetup mogelijkheden voor zowel beginners als voor wie meer ervaring heeft om dieper in consent besluitvorming te duiken. Je kan komen ervaren hoe het is om op een sociocratische manier beslissingen te nemen en – voor wie wil – oefenen in het faciliteren ervan.

We bespreken de kneepjes van het vak. Hoe maak je onderscheid tussen bezwaren en bezorgdheden? Hoe nodig je iedereen uit om bezwaren naar voren te brengen? Hoe kwalificeer je een argument? Hoe pas je samen het voorstel aan, stap voor stap? Kom mee oefenen met ons en leer hoe je tot beslissingen komt die goed genoeg zijn voor nu en veilig genoeg om te proberen.

We organiseren onze Meetup volgens de geldende corona maatregelen, in een grote, goed geventileerde ruimte. Het programma start om 19u30 en duurt tot 21u30. Napraten kan tot 22u.

Inschrijven

Via onderstaande link kan je inschrijven:
https://www.meetup.com/nl-NL/S3-Meetup-Antwerp/events/280555632/

Turnhoutsebaan 92
Antwerpen, 2140 Belgium
+ Google Map

Teacher(s)

Dette van Zeeland

FAQ

Ik leerde al consent besluitvorming in een introductie of opleiding Sociocratie 3.0. Is deze opleiding dan nog nuttig voor me?

Zeker en vast wel. Want hoewel we geen voorkennis vragen is dit een verdiepingsopleiding en verrijken we consent besluitvorming met het werken vanuit behoeften. Vaak geven mensen die eerder consent besluitvorming leerden aan dat ze nood hebben aan extra verdieping en oefenmogelijkheden, waarvoor deze opleiding ideaal is.

Is deze vorm van consent besluitvorming verschillend van die van Sociocratie, Holacracy of S3?

Ja en nee. Niet wat de uitgangspunten en principes betreft, namelijk het ontdekken en kwalificeren van bezwaren om van daaruit tot een afspraak te komen die ‘goed genoeg is voor nu en veilig genoeg om te proberen’. De vorm in deze opleiding is sterk gebaseerd op Sociocratie 3.0. Ten opzicht van Holacracy zijn er dus enkele verschillen in de details van het proces (hoe een bezwaar kwalificeren, bijvoorbeeld). Deze verschillen begrijpen, zal van jou een betere facilitator maken, welke variant van het proces je ook toepast.

30 September 2021

Location

BorGerHub

Turnhoutsebaan 92
Antwerpen, 2140 Belgium
+ Google Map
Language
Dutch

This training in-house in your company?

Contact us and we'll be glad to discuss the options.