Businessnovelle over sociocratie 3.0

Het allereerste boek over Sociocratie 3.0

Sociocratie 3.0 is een nieuw, veelbelovend model dat zich snel verspreidt in de internationale managementwereld. Zowel teams als organisaties gebruiken Sociocratie 3.0 om succesvol samen te werken vanuit gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en een wendbare organisatiestructuur. 

Jef Cumps, mede-oprichter van iLean, schreef dit boek om Sociocratie 3.0 op een onderhoudende en praktische manier te introduceren. Het werd een novelle over het bedrijf HRS en haar nieuwe CEO Kris. HRS werd het slachtoffer van haar eigen groei en moet daardoor op zoek naar nieuwe oplossingen. Gelukkig biedt Sociocratie 3.0 een uitweg. 


Praktische informatie

  • Titel: Sociocratie 3.0 - de businessnovelle die het beste uit mens en organisatie haalt

  • Schrijver: Jef Cumps

  • Uitgever: LannooCampus

  • Verschijningsdatum: september 2018

  • Uitvoering: paperback, geïllustreerd, ongeveer 240 pagina's

  • ISBN: 978 94 014 5424 7

  • Prijs: € 29,99

Contacteer Jef gerust op jef@ilean.be voor meer informatie, vragen of een babbeltje. 

Ik geloof sterk in de kracht van organisaties die hun fundament hebben in democratie, meritocratie, en... jazeker... sociocratie. In dit zeer creatief geschreven boek laat Jef Cumps zien hoe een organisatie productiever en meer innovatief kan worden door de introductie van Sociocratie 3.0. Het is een praktische toolkit voor organisatieverandering waarin elke manager zich zou moeten verdiepen!
— Jurgen Appelo, auteur van Management 3.0 en Managing for Happiness
Jef Cumps en zijn personage Bernie weten hoe je een organisatie transformeert.
— Jackie Janssens, Head of Data intelligence, KBC Bank en Verzekeringen
Jef Cumps toont aan hoe klassiek leiderschap kan evolueren naar gedeeld persoonlijk leiderschap. Hij legt daarbij terecht nadruk op de mens, zijn gevoel, aspiraties en dromen. Het zijn immers de mensen die het systeem maken, niet het systeem dat de mensen maakt.
— Krist Pauwels, communicatiestrateeg, organisatiecoach en auteur

Het boek bestellen